2020 legjobb okos otthon zár gyűjteménye: Yale, August, Schlage és még sok más smart lock

Készen állsz a kulcsok eldobására? Ezek az okos otthon zár ak megkönnyítik a bejárati ajtó online elérését és kulcs nélküli használatát okos otthonodban.

Ha van intelligens zár az ajtódon, az megváltoztathatja az életedet, különösen, ha olyan ember vagy, aki soha nem tudja, hol rejtőznek a kulcsai. Mobilalkalmazással párosítva a legjobb intelligens zárak lehetővé teszik a bejárati ajtó távolról történő zárását, kinyitását és felügyeletét.

Egy gombnyomással vagy hangparancs segítségével kinyithatja akár a takarító vagy egy barátja számára. Az intelligens zár kényelmet, biztonságot, automatizálást és nyugalmat kínál. De melyik intelligens zár opció felel meg az Ön ajtajának? 

A legjobb okos otthon zár kiválasztása néhány dologtól és feltételtől függ. Egyesek számára fontos lesz az ütemezés és a felhasználói kód beállítása. Mások számára elengedhetetlen egy olyan ajtózár, amelyet utólag lehet felszerelni, ahelyett, hogy kicserélnék az ajtón a meglévő zár szerkezetet. Kipróbáltuk a piac legjobb intelligens zárjait, és ezek a kedvenceink, amelyeket rendszeresen frissíteni fogunk az új termékek tesztelése során. 

A legjobb intelligens zár összességében

August Wi-Fi Okos Zár

Okos otthon zár
Forrás: august.com

Az August Wi-Fi Smart Lock csomag tartalmaz egy august utólagosan felszerelhető zár eszközt és egy DoorSense nyitó-záró érzékelőt. A Wi-Fi be van építve ebbe a modellbe, így a távoli hozzáféréshez nem kell 80 dolláros Connect modult megvásárolnia. 

Az August Wi-Fi Okos otthon zár 45%-kal kisebb, mint a korábbi August modellek. A hangvezérléshez okos otthon integrációra van szükség. Sirivel, a Google Assistanttal és Alexával is működik. Integrálható az AURA okos otthon rendszerbe is. Korlátlan felhasználói hozzáférést és kódokat lehet hozzáadni. Naplóz minden bejárati ajtón végrehajtott műveletet. 

A Wi-Fi lehetővé teszi a távoli hozzáférést az ajtó bezárásához és kinyitásához Android vagy iOS eszközéről, ha éppen nincs otthon. Az August Wi-Fi Smart Lock , könnyen telepíthető intelligens zár ezt az is bizonyítja, hogy a CNET Editors ‘Choice díj nyertese.

A legjobb okos otthon zár az albérletlakók számára

August Smart Lock és Connect

okos otthon zár

Az August 200 dolláros(nagyjából 65000Ft itthon), harmadik generációs Smart Lock and Connect csomag egy DoorSense nyitás-zárás érzékelővel és Connect Wi-Fi modullal érkezik. Az alacsony profilú, utólag beépített kialakítás azt jelenti, hogy nem kell cserélnie a zárat, és a telepítés egyszerű, kényelmet nyújt a lakást bérlők számára. 

Az August Smart Lock a Connect beállítással együtt működik a Google Asszisztenssel és az Amazon Alexával, és távolról vezérelhető az August mobilalkalmazáson keresztül. Nem kapta meg az Apple HomeKit kompatibilitást vagy a Z-Wave okos otthon hubhoz való csatlakozást. Ennek ellenére ez az August Smart Lock mérsékelt ár kategóriában van, képes intelligens ajtózár kulcs nélküli belépés minden funkcióját kiaknázni. Ez a legjobb okos zár, ha bérelt lakásban él.

A legjobb intelligens zár dizájn

Yale Assure Lock SL kulcs nélküli érintőképernyős Deadbolt

okos otthon zár
Forrás: us.yalehome.com/

A Yale SL Touchscreen Deadbolt kicsi, letisztult kialakítású, érintőképernyős billentyűzettel érkezik, amely szinte minden ajtón jól mutat, és három kivitelben készül. A legújabb, 299 dolláros intelligens Deadbolt tartalmaz egy Connected by August Kitet (Wi-Fi modul és DoorSense érzékelők), hogy csatlakoztatni tudjuk az August alkalmazáshoz az ajtó kinyitásához vagy zárásához. Ez a kulcs nélküli zár az Amazon Alexa, a Google Assistant és a HomeKit szolgáltatásokkal működik. 

Van egy változat cserélhető modulokkal a Zigbee vagy a Z-Wave technológia számára, ha az ajtózárat okos otthon rendszerrel szeretné használni. Ezek a modulok egyenként 50 dollárba kerülnek.

A legjobb okos otthon zár az egyszerű beállításhoz

Schlage Encode Smart Wi-Fi Deadbolt

smart lock
Forrás: www.schlage.com

A 235 dolláros Schlage Encode nem tud mindent. Nincs HomeKit kompatibilitás, és 100 felhasználói kódra korlátozódik a használat. Ennek ellenére nagy rajongója vagyok, mert nem lesz szüksége Z-wave eszközökre vagy Zigbee hubra vagy Wi-Fi modulra ahhoz, hogy ezt az ajtózárat okos otthonához csatlakoztassa. 

Beépített Wi-Fi-t tartalmaz, és az Amazon Alexa-val és a Google Assistant-nal működik, egyszerű fiók-összekapcsolással az alkalmazásaikon keresztül. Kompatibilis az Amazon Key-el is, amely kényelmet nyújt a házhoz szállítás szolgáltatásainak(Csak magyarországon nem). A letisztult billentyűzet kialakítás modern és hagyományos stílusban, valamint többféle kivitelben is elérhető.

Dolgok amiket nem szabad elfelejteni

Az intelligens zár technológia növeli a kényelmet, de fontos megjegyezni, hogy ez a lehetőség mindenekelőtt biztonsági eszköz. Fontos, hogy komolyan vegyék a biztonsági funkciókat. A hangvezérlés bármely feloldásához használjon PIN-kódot Győződjön meg arról, hogy csak olyan emberek számára adja meg a belépőkódokat akiben megbízik. Az automatikus retock funkció engedélyezése szintén jó ötlet, így az ajtó bezárul mögötted, ha elfelejted. 

Ha okos otthonában Wi-Fi hangsegédek találhatók(Alexa,Google Assistant), és nem használ hubokat, akkor azt a zárat ajánlom, amely a Wi-Fi hálózatával (vagy legalább egy Wi-Fi adapterrel) működik. Gondoljon arra, hogy szeretne-e billentyűzetet, és ki tudja-e cserélni a meglévő zárszerkezetet(a záráshoz új fizikai kulcsra lesz szüksége) vagy inkább egy egyszerűbb, utólagosan kialakított lehetőséget szeretne. 

Nem számít, melyik intelligens zárat választja,de annak hozzáadása okos otthonához sok előnyt kínál. Ezekkel a tippekkel és leírásokkal biztosan egyszerűbb lesz kiválasztani az önnek megfelelő okos zárat. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akciós Ajánlat

Kérj te is most ajánlatot
- Ajándék Apple Homepod Mini okos otthonodba
- 15% kedvezmény a teljes árból
AJÁNLATKÉRÉS
close-link
Hívjon minket ajánlatért!
36 30 890 9948